На 2 Юни 2016 Г. От 18:00 Ч. В Галерия „Средец” На Министерството На Културата Се Открива Изложба Живопис На Съвременния Немски Художник Гуидо Майер

На 2 Юни 2016 Г. От 18:00 Ч. В Галерия „Средец” На Министерството На Културата Се Открива Изложба Живопис На Съвременния Немски Художник Гуидо Майер


        Изложба живопис на немския художник Гуидо Майер се открива на 2 юни 2016 г. /четвъртък/ от 18:00 часа в Галерия „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” № 17 в София.

 

        Известният български живописец проф. Андрей Даниел е поканен да открие изложбата и да представи творческите търсения на Гуидо Майер.

 

 




        Гуидо Майер е роден е на 06.02.1981 година в Нюрнберг, Германия.        Завършва гимназия и от 2001 до 2007 г. следва ”Живопис” в Художествената академия  в Нюрнберг, Германия, при професор Грюцке и професор Флек.

        През юни 2006 година той печели стипендия  „Еразъм-Сократ” за Сиена и Палермо –Сицилия, като завършва като първенец на групата.

        Гуидо Майер започва да рисува графика, но впоследствие преминава към живописта. Младият художник черпи вдъхновение от пейзажа, но в творбите си го трансформира, като предпочитанията му са към ярките, наситените цветове.

         В престижната Галерия „Средец” на Министерството на културата авторът се представя с 11 голямоформатни платна живопис, създадени през последните няколко месеца специално за тази експозиция.

         „Не крия, че предпочитам по-големия формат, защото има по-свободен размах, дава ми и чувството на творческа свобода”, споделя Гуидо Майер.

         В навечерието на откриването на първата си самостоятелна изложба  в София  Гуидо Майер се записа на интензивен курс по български език. Творецът иска да овладее в най-кратки срокове кирилицата, за да комуникира занапред по-лесно с българските си почитатели и почитателки.  

 

Самостоятелни изложби на Гуидо Майер:

 

2007 г. - Галерия „Фойгт” - Нюрнберг, Германия

2008 г. - Галерия „Пиндер Парк” – Цирндорф, Германия

2008 г. - Галерия „Синята врата” – Нюрнберг, Германия

2010 г. – Галерия ”Кунстхаус” – Нюрнберг, Германия

2010 г.  – Музей ”Бо Артс” – Ница, Франция

2013 г. - Замък Кадолсбург, Германия

2014 г. - Държавен театър, Фюрт Германия.

 

          Изложбата живопис на художника Гуидо Майер  в Галерия „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” № 17  ще продължи до 10 юни 2016 г. включително.