Талантливата Пианистка Ани Гогова С Рецитал В „Карнеги Хол” На 27 Януари

Талантливата Пианистка Ани Гогова С Рецитал В „Карнеги Хол” На 27 Януари


  На 27 януари /петък/ т. г. талантливата пианистка, родом от Бургас, Ани Гогова ще изнесе рецитал в прочутата манхатънска „Карнеги хол”. Рециталът е озаглавен „Фантазии, приказки и кошмари”. В програмата са включени произведения на Лудвиг ван Бетовен, Роберт Шуман, Йоханес Брамс, Дмитрий Шостакович, Сергей Прокофиев и проф. Георги Костов, чието „Натрапчиво движение” Ани Гогова ще изпълни.

 

  Ани Гогова е пианистка и продуцентка. Родена и израснала в красивия ни черноморски град Бургас, завършва музикалната гимназия в родния си град и след това - българската консерватория. Още в началото на музикалната си кариера печели редица конкурси, измежду които и най-престижния за България - „Светослав Обретенов”.

  Изнася самостоятелни концерти и съвместни концерти с оркестри по сцените на Америка и Европа. Българската пианистка пристига в САЩ, за да завърши Докторат по Музикални изкуства в Мичиганския университет, който е в първата петица най-престижни музикални университети в Съединените американски щати.

  Заедно със семейството си се премества в Евънстон през 2003 година, когато става най-младият професор в световноизвестната Музикална консерватория на университета „Рузвелт”.