Служебният Министър На Културата Рашко Младенов: Най–Много Държа На Справедливостта И Честността

Служебният Министър На Културата Рашко Младенов:  Най–Много Държа На Справедливостта И Честността


Благодаря на Вежди за това, което е свършено, което се е  случило дотук. Аз съм изключително добронамерен, доброжелателен и отворен за всеки, който иска да общува. Нещата, на които най-много държа, са честността и справедливостта. Ще се опитам в тези два месеца да съм справедлив и честен – в отношенията си и с моите колеги, както и с екипа на министерството. Това каза днес служебният министър на културата Рашко Младенов на церемонията, на която  досегашният министър на културата в оставка Вежди Рашидов му предаде поста.















„Досега аз съм идвал в сградата на Министерството на културата, за да моля за помощ, а сега от мен ще искат помощ и подкрепа”, каза още министърът на културата Рашко Младенов. Служебният министър на културата отбеляза, че в рамките на два-три месеца не може да се постигнат кой знае какви значителни неща, но независимо от това ще положи максимални усилия. Министър Рашко Младенов допълни, че се чувства компетентен в сферите на театъра, музиката и киното, като следи с професионален интерес и живо се интересува от всичко, което се случва в тези изкуства. По отношение на недвижимото културно наследство и на неговото опазване Рашко Младенов посочи, че ще разчита много на съдействието на експертите и специалистите в сектора.

 

Вежди Рашидов пожела успех на новия министър на културата и му пожела да надгражда вече постигнатото в културната сфера. „Ще се радвам много на Вашите успехи”, каза още Рашидов. Той припомни, че бюджетът на МК за 2017 година е увеличен с повече от 14 милиона лева в сравнение с миналогодишния и вече е в размер на 157 млн. лева.

 

"Не сме пипали обаче бюджета, оставихме на Вас, министър Младенов, да определите приоритетите си", каза още Вежди Рашидов.

 

По традиция Вежди Рашидов предаде на новия министър на културата Рашко Младенов ценно фототипно копие на Манасиевата хроника, както и изданието на Министерството на културата „Съградено в два мандата”, в което е направен отчет на по-важните постижения на Министерството за посочения период.