„Лебедово Езеро” За Първи Път В Международния Ден На Балета Във Варненската Опера

„Лебедово Езеро” За Първи Път В Международния Ден На Балета Във Варненската Опера


  В Международния ден на едно от най-изящните сценични изкуства балетната трупа на операта във Варна за първи път в своята история ще представи „Лебедово езеро” от Чайковски. Откъс от спектакъла ще бъде поставен на 29 април от 19.00 ч. на Основна сцена на Държавна опера - Варна.







Саори Коике









Егор Мотузов



  Тогава публиката ще види само второто действие, което е и най-характерно за тази най-емблематична балетна творба, а до края на творческия сезон ще бъде доизграден и цялостният спектакъл.

  Светлана Тоншева, балерина от Московския Кремълски балет със световна кариера и дългогодишен балетен педагог в същата престижна институция, бе приета изключително радушно като балетен педагог и от варненските балетни артисти.

  Като режисьор на Балетната гала, посветена на Международния ден на балета, Светлана Тоншева е привлякла за участие солистите на Кремълския балет Саори Коике и Егор Мотузов, на които варненската публика вече е имала възможността да се възхити от предишни техни гостувания тук.

  Саори Коике ще изпълни ролята на Одета, Егор Мотузов ще танцува в ролята на Зигфрид, а водещият варненски солист Павел Кирчев ще представи Ротбарт.

  В програмата на Балетната гала са включени още: Па де дьо от балета „Талисман” от Дриго, хореография М. Петипа, солисти Саори Коике и Егор Мотузов; Първата целувка от П. Тарсунов, хореография Морихиро Ивата, солисти Саори Коике и Егор Мотузов; Монолог на Дон Хозе от „Кармен денс” от Ж. Бизе, хореография С. Бобров, солист Павел Кирчев; Индуски танц от „Баядерка” на Л. Минкус, хореография М. Петипа, солисти Галина Велчева, Павел Кирчев и Даниел Христов и Фрагменти от „Зле опазеното момиче” от Херолд и Хертел, солист Николай Димитров.