Зам.-Министър Проф. Дфн Боряна Христова Приветства Бивши Възпитаници На Неповторимата „Тревненска Школа“

Зам.-Министър Проф. Дфн Боряна Христова Приветства Бивши Възпитаници На Неповторимата „Тревненска Школа“


               Снощи в „One Gallery” в София се откри голяма изложба с уникални произведения на различни поколения автори, завършили Националната гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа” към Министерството на културата. Експозицията е под патронажа на зам.-министъра на културата проф. дфн Боряна Христова, която приветства организаторите, гостите и участниците на откриването на престижното събитие.










            Целта на инициативата е да бъдат представени многобройните възможности и посоки на реализация в областта на културата на поколенията, завършили Тревненското художествено училище, през призмата на актуалните им творчески постижения и кариерни развития. Търсената визия далеч не се ограничава само до типичните области на професионална реализация, свързани с изучаваните специалности: „Художествена дърворезба“, „Интериорен дизайн“ и „Иконопис“. Тя включва и нетипични за училището изкуства и области на реализация, както и такива в полето на средното и висшето образование по изкуства и култура в Република България. По този начин се представя широкият обхват и интердисциплинарният характер на предлаганото професионално образование, което отговаря на различни обществени потребности с оглед на новите  предизвикателства през XXI век.
Експозицията представя актуални произведения на няколко поколения артисти, завършили Художественото училище в Трявна. Днес те работят в различни творчески посоки в целия диапазон на изкуството.

Изложбата с творби на бивши възпитаници на Национална гимназия за приложни изкуства „Тревненска школа“ в „One Gallery” на бул. „Ситняково“ №48 в столицата ще продължи до 20 юни 2017 г.

 

 



Водещи новини

Времето