Директорът На Софийската Опера И Балет И Директорът На Болшой Театър Подписаха Договор За Взаимно Сътрудничество

Директорът На Софийската Опера И Балет И Директорът На Болшой Театър Подписаха Договор За Взаимно Сътрудничество



Академик Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет и професор Владимир Урин, директор на Болшой театър, подписаха договор за взаимно сътрудничество

На 6 октомври, т.г., се проведе среща на директора на Софийската опера и балет академик Пламен Карталов с генералния директор на Болшой театър Владимир Урин. Двамата подписаха договор за взаимно сътрудничество за предстоящите от 12 до 24 май 2018 г. гастроли на Софийската опера и балет на една от най-престижните световни сцени.

Гастролите на Софийската опера и балет ще бъдат открити с две български произведения - операта "Янините девет братя" на Л. Пипков и балета "Нестинарка" на М. Големинов.
Освен това Софийската опера ще представи пред московската публика четирите спектакъла от Вагнеровия "Пръстен на нибелунгите" – „Рейнско злато“, „Валкюра“, „Зигфрид“ и „Залезът на боговете“, които ще бъдат поставени на Историческата сцена на Болшой театър.

Двамата директори обсъдиха също така възможността за организиране на концерт на младите формации на Софийската опера и балет и Болшой театър в Бетовеновата зала на театъра.
По време на визитата си в Москва маестро Карталов посети новата постановка на Болшой театър - операта “Идиот” като след спектакъла поздрави артистите за великолепното изпълнение.




Времето