Зам.-Министърът На Културата Амелия Гешева Бе Гост На Официалното Откриване На Изложбата „Дух И Броня”, Част От Дните На Японската Култура В България

Зам.-Министърът На Културата Амелия Гешева Бе Гост На Официалното Откриване На Изложбата „Дух И Броня”, Част От Дните На Японската Култура В България


  Зам.-министърът на културата Амелия Гешева поздрави организаторите и гостите на изложбата „Дух и броня”, която се откри снощи в галерия „Финес” в столицата. Събитието е част от 28-те Дни на Японската култура в България и се организира от Посолството на Япония в България и Асоциация „Кири-е Интернешънъл България“.











  Зам.-министър Гешева отправи приветствие от свое име и от името на министъра на културата Боил Банов и благодари специално на Н. Пр. посланика на Япония г-н Масато Ватанабе за неговите усилия и постоянна работа за развитието на културното сътрудничеството между нашите две страни.

  „Носител на хилядолетна история, ветрилото крие в себе си дълбока символика, пресъздадена чрез таланта на майсторите. В днешното забързано ежедневие и непрекъснато променящ се свят мъдростта от вековете, запазена в традиционното японско изкуство, ни напомня, че съвременният човек се нуждае повече от всякога от духовно възвишение. Вярвам, че тази прекрасна изложба ще донесе на публиката усещането за спокойствие и хармония.”, гласеше част от приветствието към организаторите и гостите на изложбата.

  Специално поканен на събитието беше и Томохиро Кодоно, майстор на ветрила, който разказа интересната история на това изкуство.



Времето