Кръгла Маса С Международно Участие На Тема „Авторско Право И Библиотеките“

Кръгла Маса С Международно Участие На Тема „Авторско Право И Библиотеките“


На 26 февруари 2018 г. от 14:30 ч. в Дома на Европа в София ще се проведе кръгла маса с международно участие на тема „Авторско право и библиотеките“.

Приветствие към участниците ще поднесе г-жа Мария Габриел – еврокомисар по цифрова икономика и цифрово общество, а в работата на кръглата маса ще участват: г-н Емил Радев, евродепутат и член на Комисята по правни въпроси на Европейския парламент, г-н Мануел Матео, член на кабинета на еврокомисаря Мария Габриел, членовете на изпълнителния комитет на ЕБЛИДА – ръководители на библиотечните асоциации от Германия, Великобритания, Финландия, Дания, Италия, Швеция, Испания, Нидерландия, Люксембург, Латвия и др, както и представители на Международната федерация на библиотечните асоциации и институции (ИФЛА). В дискусиите ще вземат участие университетски преподаватели, представители на неправителствени организации, както и на академични и обществени библиотеки.

Форумът се организира от Българската библиотечно-информационна асоциация (ББИА) и ЕБЛИДА с подкрепата на Министерство на културата и е част от съпътстващата културна програма за Председателството. Съорганизатори са Фондация „Глобални библиотеки – България“ и УниБИТ. Във фокуса на кръглата маса ще бъдат реформите в Европейското законодателство, касаещи авторското право, и тяхната роля за подобряване достъпа до културното наследство, насърчаване на иновациите и реализиране възможностите на цифровизацията.

Програма на събитието може да намерите тук http://www.lib.bg/



Водещи новини

Времето