Министър Банов Ще Проведе Среща С Ръководствата На Международната Федерация На Музикантите И На Съюза На Българските Музикални И Танцови Дейци

Министър Банов Ще Проведе Среща С Ръководствата На Международната Федерация На Музикантите И На Съюза На Българските Музикални И Танцови Дейци


За първи път на посещение в България пристигат президентът на Международната федерация на музикантите (FIM) Джон Ф. Смит и генералният секретар на организацията Беноа Машуел. Те ще имат среща с министъра на културата Боил Банов на 29 март. В нея ще вземат участие и Станислав Почекански, председател на Съюза на българските музикални и танцови дейци, както и представители от ръководството на Съюза. След срещата ще има кратък брифинг.

Световната федерация на музикантите FIM има над 6 милиона членове от цял свят и Съюзът на българските музикални и танцови дейци е част от тази световната общност.

Джон Ф. Смит е британски музикант и синдикалист. Започва кариерата си като водещ тубист в Английската национална опера през 1974 г., където остава 20 години. През това време той започва да развива дейност и за Съюза на музикалните дейци. През 2002 г. е избран за негов генерален секретар. Провежда кампании по редица въпроси на артистите, а през 2011 г. е ключов играч в убеждаването на британското правителство да удължи срока за закрила на авторските права при звукозаписите от 50 на 70 години.

Беноа Машуел е генерален секретар на Международната федерация на музикантите FIM от септември 2002 г. Преди това той развива кариера като професионален музикант. Виолончелист и гамбист в различни френски симфонични и оперни оркестри и други музикални ансамбли. Като такъв той прави редица записи и турнета във Франция и в чужбина. Между 1995 и 2002 г. е бил национален представител на SNAM (френски съюз на музикалните дейци).



Водещи новини

Времето