Кампанията „Ние Обичаме България“ Ще Подкрепи Панорама „Плевенска Епопея 1887 Г.“

Кампанията „Ние Обичаме България“ Ще Подкрепи Панорама „Плевенска Епопея 1887 Г.“


 

  Кампанията „Ние обичаме България“ ще подкрепи Панорама „Плевенска епопея 1887 г.“ Проектът беше представен в зала „Средец“ на Министерството на културата. Инициативата се провежда за трета година, като бяха подпомогнати Парк-музей „Шипка“ и Национален историко-археологически резерват „Ма̀дара“.

  „За Министерството на културата е чест да бъде партньор на „Ние обичаме България“. Щастливи сме, че с всяка изминала година подкрепата към инициативата расте. Тя постига изключително важни резултати – увеличаване на потока от туристи към историческите обекти, въвеждане на иновации и подпомагане на мрежата от музеи в България“, заяви Екатерина Джумалиева, директор „Културно наследство, музеи и изобразителни изкуства“ в Министерството на културата. Тя уточни, че в последните три години средствата за консервация и реставрация, предвидени в бюджета на ведомството, са се увеличили от 500 000 на 1.5 млн. лв.

  „Ние обичаме България“ 2018 на BILLA България се осъществява със съдействието на Министерството на културата, Министерството на туризма, Община Плевен и Столична община.

  Кулминация на кампанията е благотворителният концерт в подкрепа на Панорамата на 22 май от 20:00 ч. в зала „Арена Армеец“. Сред изпълнителите са Мистерията на българските гласове, Берковската духова музика, ансамбъл „Филип Кутев“, Веселин Маринов, Славка Калчева, Поли Паскова, "Тоника Домини", Дует "Ритон", 100 KILA, "СкандаУ", "Deep Zone Project" и др. 

 Проектът е дългосрочен и цели подпомагането на паметници на културата и природни забележителности, част от Стоте национални туристически обекта на България, увериха организаторите.

 



Водещи новини

Времето