Министър Караниколов и посланикът на САЩ обсъдиха възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения

Министър Караниколов и посланикът на САЩ обсъдиха възможностите за развитие на търговско-икономическите взаимоотношения

Възможностите за развитие и разширяване на търговско-икономическите взаимоотношения обсъдиха на среща министърът на икономиката Емил Караниколов с извънредния и пълномощен посланик на САЩ в България Ерик Рубин.

Министър Караниколов посочи, че  ползотворното сътрудничество ще продължи във всички области, като специално внимание ще бъде обърнато на обмяната на опит и съвместни форуми за стартиращи предприятия и технологични паркове.

Посланик Рубин изтъкна, че съществена роля за насърчаване на двустранните икономически отношения ще бъде планираната за периода 15-24 октомври 2017 г. американска търговска мисия Trade Winds в Югоизточна Европа, която се предвижда да включи посещения в пет страни – Румъния, България, Сърбия, Хърватия и Гърция. В България 20 американски компании ще проведат бизнес срещи с потенциални партньори от страната ни, стана ясно още на срещата.

Важен импулс за развитието на икономическото и инвестиционно сътрудничество между двете страни се очаква да даде и предстоящата на 9 и 10 ноември 2017 г. американска търговска мисия в България, организирана от Американо-централноевропейската бизнес асоциация (АСЕВА). Сред предварително заявилите участие в търговската мисия са компании от хранителната промишленост, стъкларска промишленост, фармацевтика, радио комуникации и медодобивна промишленост.

 

Водещи новини

Във Вашингтон ще се състои първото заседание на Управляващия комитет по Междуправителственото споразумение за сътрудничество по проекта за изграждане на ядрена мощност на площадката на АЕЦ "Козлодуй"
                                                                                Служебният министър на енергетиката Владимир Малинов заминава на работно посещение в САЩ през следващата седмица

Времето