Проект на Постановление за изменение на нормативните актове на Министерския съвет

Проект на Постановление за изменение на нормативните актове на Министерския съвет

Проектът предвижда изменения в наредби, издадени съгласно чл. 7 на Закона техническите изисквания към продуктите. С промените се дава възможност при заявяване на административна услуга заявителят да посочи единен идентификационен код (ЕИК) и да не представя информация за обнародването в "Държавен вестник" или копие от акта за създаването, когато лицето е създадено със закон или с акт на Министерския съвет. Отпада задължението за представяне на копия от трудови и граждански договори на персонала, с който разполага заявителя. Премахва се изискването за предоставяне на удостоверения от съответните компетентни органи за парични задължения към държавата или към община. Държавната агенция за метрологичен и технически надзор ще извършва служебно справки за наличието или липсата на законовите изисквания, удостоверявани досега с горните документи. С измененията срокът за определяне на уникалните кодове на производители на плавателни съдове се намалява от един месец на четиринадесет дни.

Проектът на постановление можете да видите ТУК.

Проектът на доклад до Министерския съвет можете да видите ТУК.

Предварителната частична оценка на въздействието можете да видите ТУК.

Становище на Дирекция "Модернизация на администрацията" в АМС относно частичната предварителна оценка на въздействието можете да видите ТУК.

На заинтересованите лица се предоставя 30-дневен срок за предложения и становища по проекта на постановление, като същите следва да се изпращат на електронен адрес: e.piperova@mi.government.bg

Времето