България и Корея ще работят за засилване на двустранното сътрудничество в сферата на бизнес инвестициите и стокообмена

България и Корея ще работят за засилване на двустранното сътрудничество в сферата на  бизнес инвестициите и стокообмена

Министърът на икономиката Теодор Седларски се срещна днес с председателя на корейската асоциация на компаниите-вносители (KIOMA) г-н Мьон-Джин Шин.

По време на срещата г-н Мьон-Джин Шин изрази желание да работи в насока за привличане на повече корейски инвестиции в България. Той подчерта и кои са приоритетни направления – земеделието (етерични масла), технологиите и хранително-вкусовата промишленост (производители на млечни продукти, мед, вода, вино).

От своя страна министър Седларски изтъкна потенциала на страната ни за износ и необходимостта от по-цялостно усвояване на предимствата на Споразумението за свободна търговия между ЕС и Корея. „Считаме Република Корея за важен наш икономически партньор, затова усилията ни са насочени към насърчаване на двустранното сътрудничество и икономическите връзки между страните ни“, заяви министър Седларски.

На срещата бе постигнато съгласие от необходимостта за задълбочаване на икономическите отношения, като се разшири стокообмена и се засили инвестиционното присъствие на корейски компании в България.

Корейската асоциация на вносителите заема основна роля в насърчаването на вноса от други държави и организиране на срещи между бизнес компании със сходни интереси от Южна Корея и страни партньори.

Водещи новини

Времето