Министър Седларски встъпи в длъжност служебен министър на икономиката

Министър Седларски встъпи в длъжност служебен министър на икономиката

„Започваме стъпки за бързото повишаване на конкурентоспособността на българската икономика.“ Това заяви министърът на икономиката в служебното правителство доц. Теодор Седларски по време на официална церемония днес в Министерство на икономиката, на която пое поста от Божидар Лукарски.

„Ще работя за увеличаване на заетостта, постигане на добавена стойност чрез модерни производства в България, а оттам и повишаване на стандарта на живот на българските граждани“, каза още министър Седларски.

По думите му той и екипът му ще продължат с ускорени темпове да работят по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, както и по изпълнението на целите по Иновационна стратегията за интелигентна специализация, по която съществува широк консенсус. Служебният министър на икономиката посочи, че ще разчита на капацитета и експертизата на академичните среди в страната, както и на чужди академични среди, с които има контакти.

Министър Седларски отбеляза като важно предизвикателство увеличаване на изследователския капацитет в Министерството на икономиката, както и създаване на структури и институционални условия за икономически по задълбочени анализи и прогнози, които да бъдат добавен продукт на министерството към неговите потребители.

Водещи новини

Времето