Зам.-министър Везиева връчи награда за най-динамично развиващо се предприятие за 2015 година

Зам.-министър Везиева връчи награда за най-динамично развиващо се предприятие за 2015 година

Малките и средни предприятия в България осигуряват повече от три четвърти от заетостта и  66% от добавената стойност в страната. Това заяви заместник-министърът на икономиката Даниела Везиева, която откри наградите "Гепард: най-динамичните малки и средни компании в България".

На церемонията зам.-министър Везиева връчи награда на компанията “Бер-Хелла Термоконтрол” за най-динамично развиващо се предприятие за 2015 година. Заводът на фирмата се намира в Индустриална зона Божурище и произвежда  климатични инсталации и терморегулиране  за автомобилната индустрия.

Везиева изтъкна, че малките и средни предприятия /МСП/ в България съставляват 99,8% от фирмите в страната и са гръбнакът на икономиката ни. Тя допълни, че стремежът е през 2017г. да има нарастване на добавената стойност от МСП с още  9% .

Заместник-министърът на икономиката посочи, че се работи за облекчаване на административната тежест и опростяване на регулаторните режими. „Приели сме двугодишен план за намаляване на административната тежест с 129 административни мерки за облекчаване на бизнеса, от които 70 % вече са изпълнени, бе категорична Везиева. „България е от устойчивите държави, където може да се прави успешен бизнес и всички участници в класацията на нагарадите сте доказателство за това!“, завърши тя.

Водещи новини

Времето