Зам.-министър Петров обсъди възможности за разширяване на бизнеса между България и Германия

Зам.-министър Петров обсъди възможности за разширяване на бизнеса между България и Германия

Икономическите предизвикателства и възможностите за успешен бизнес между България и Германия обсъдиха на среща заместник-министърът на икономиката Любен Петров и Михаел Хармс, управител на Източната комисия на германската икономика в Берлин.

Зам.-министър Петров изтъкна, че България бележи стабилен икономически ръст сред икономиките на Източна Европа и изрази желание за ускоряване на бизнес-контактите между България и Германия. Той подчерта стабилността на политическата система у нас и предвидимостта на бизнес-средата. "Разчитаме на германския интерес за инвестиции в областта на иновациите, високите технологии, автомобилостроенето", заяви зам.-министърът. Той изрази готовността на българското правителство да съдейства на инвеститорите за решението на проблемите им, за да може бизнесът да се чувства спокоен.

На срещата в Източната комисия на германската икономика участваха представители на германското министерство на икономиката и енергетиката, инвестиционни фондове, международни компании с представителство за Източна Европа, консултантски фирми.