Министър Лукарски заминава на посещение във Виетнам

Министър Лукарски заминава на посещение във Виетнам

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на посещение във Виетнам начело на официална и бизнес делегация. Целта на визитата е обсъждане на мерки за активизиране на двустранните икономически отношения, представяне на бизнес климата и възможностите за търговия с България и идентифициране на нови области на сътрудничество. Ще бъдат обсъдени перспективите за производство и преработка на виетнамски стоки за износ за страните от ЕС, както и за създаване на смесени предприятия.

В Ханой министър Лукарски ще има срещи с министър-председателя г-н Нгуен Суан Фук, с министъра на индустрията и търговията г-н Чан Туан Ан и със зам.-председателя на Националното събрание г-н Буй Куок Хиен. Очаква се да бъде проведена пленарна сесия между официалните делегации на двете страни, след която ще бъдат подписани протокол за постигнатите договорености и  меморандум за сътрудничество между Българската банка за развитие и Виетнамската банка за развитие.

По време на посещението ще бъдат проведени два бизнес форума в Ханой и Хо Ши Мин, в които ще участват представители на 11 български предприятия и на множество виетнамски компании. В Хошимин министър Лукарски ще проведе среща и с председателя на Народния комитет на гр. Хошимин г-н Нгуен Тханх Фонг.