Шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще бъде проведено в Бургас

Шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество ще  бъде проведено в  Бургас

На 1 и 2 юни в Бургас ще бъде проведено Шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Заседанието ще се проведе под председателството на  г-жа Даниела Везиева, зам.-министър на икономиката на Република България, и г-жа Елена Купчина, заместник-министър на външните работи на Беларус.

Ще бъдат обсъдени въпроси в основните области на двустранното сътрудничество като взаимна търговия, туризъм, селско стопанство, информационни и комуникационни технологии  и други. Предвижда се комисията да набележи съгласувани мерки за разширяване на сътрудничеството и деловите връзки между двете страни в областите от взаимен интерес.

На 01 юни ще се проведе и Българо–беларуски бизнес форум в Гранд хотел Приморец. В рамките на форума се предвижда провеждане на двустранни бизнес срещи между компании от Беларус и заинтересовани български предприятия. Форумът ще бъде открит в 14.00ч. от съпредседателите  на комисията -г-жа Везиева и г-жа Купчина.

На 02 юни (четвъртък)  от 11.00ч. в зала “Ахело“ на хотел „Приморец“ще се проведе церемония по подписване на двустранния протокол от Пленарното заседание на Междуправителствената комисия и пресконференция за медиите.

Колеги, заповядайте!