Ръководството на министерството на здравеопазването ще се срещне с представители на МБАЛсм „Пирогов”

Ръководството на министерството на здравеопазването ще се срещне с представители на МБАЛсм „Пирогов”

В сряда, 6 юни, от 14.30 ч. ще се състои среща по проблемите на дейността на Многопрофилната болница за активно лечение и спешна медицина „Пирогов”.

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и представители на ръководството на МЗ ще се срещнат с членовете на Съвета на директорите на „Пирогов”, оперативното ръководство, началниците на клиники, представителите на синдикалните организации в болницата. Срещата ще се проведе в заседателната зала на МЗ.

На срещата ще бъдат обсъдени въпроси относно дейността на МБАЛСМ „Пирогов”, поставени от участващите в протестните действия медицински специалисти. Ще бъдат представени и обсъдени възможни варианти за преструктуриране на болницата, за промени в статута и организацията на работата й. Ще бъдат набелязани мерки за подобряване на качеството на медицинското обслужване в „Пирогов”.

Синдикалните ръководители, представители на протестиращите медицински специалисти, и ръководството на болницата са потвърдили съгласието си за участие в срещата.