В София ще се проведе Петнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество

В София ще се проведе Петнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество

След петгодишно прекъсване в София ще бъде проведено Петнадесетото заседание на Българо-руската междуправителствена комисия за икономическо и научно-техническо сътрудничество. Заседанието ще се проведе на 27-ми и 28-ми януари под председателството на г-н Божидар Лукарски, министър на икономиката на Република България, г-жа Теменужка Петкова, министър на енергетиката на Република България и г-н Сергей Герасимов, първи заместник-министър на правосъдието на Руската федерация.

Предвижда се да бъдат разгледани въпроси на двустранното икономическо сътрудничество в областта на взаимната търговия, енергетиката, туризма, селското стопанство, информационните технологии, както и други от взаимен интерес.

На 28-ми януари (четвъртък) от 12.00 ч. в зала “Роял“ на хотел „Балкан“ ще бъде подписан двустранният протокол от Пленарното заседание на Междуправителствената комисия, а от 12.10 ч. е предвидена пресконференция за медиите, в която ще участват съпредседателите на комисията от българска и от руска страна г-н Божидар Лукарски, г-жа Теменужка Петкова и г-н Сергей Герасимов.

 

 

Колеги, заповядайте на 28 януари от 11.30 ч. в зала “Роял“ на хотел „Балкан “!