Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски назначи нов съвет на директорите в „Пирогов”

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски назначи нов съвет на директорите в „Пирогов”

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски прие подадените оставки от трима членове на Съвета на директорите на МБАЛСМ „Пирогов”.

Министър Гайдарски освобождава като членове на Съвета на директорите на „Пирогов” д-р Шери Таджер, ст.н.с. І ст., д-р Огнян Хаджийски, ст. н.с. І ст. и д-р Димитър Раденовски, ст.н.с. ІІ ст..

Министър Гайдарски назначава за членове на Съвета на директорите на „Пирогов” д-р Емил Таков, д. м. н., ст. н. с. І ст., началник на секция „Травматология” в „Пирогов”, д-р Владислав Христов, д. м. н., ст. н. с. ІІ ст., началник на ІІ-ра хирургична клиника в „Пирогов”, Весела Димитрова, директор на дирекция в Министерството на финансите.

Решението за промените е взето след заседание на ръководството на МЗ със Съвета на директорите на болницата.

На заседанието бяха обсъдени основните изводи и предложения от доклада на назначената от министър Гайдарски комисия, която извърши цялостен одит на лечебната дейност и финансовото състояние на „Пирогов”.

Въз основа на констатациите, изводите и препоръките в доклада, както и на проведеното обсъждане, министър Гайдарски разпореди до сряда, 27 юни, новият Съвет на директорите на „Пирогов” да представи в МЗ конкретни стъпки за преструктуриране на болницата.

Времето