Министерството на здравеопазването организира четвърта национална конференция по електронно здравеопазване

Министерството на здравеопазването организира четвърта национална конференция по електронно здравеопазване

Във вторник, 26 юни, Министерството на здравеопазването организира Четвърта национална конференция по електронно здравеопазване. Тя ще бъде открита от министъра на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски в 9.30 ч. в хотел „Шератон”.

Четвъртата национална конференция е на тема „Налагане на стандарти в сферата на електронното здравеопазване. Интеграция на информационни системи, интероперабилити, защита на личните данни в сферата на електронното здравеопазване”. Форумът се организира със съдействието на Министерството на държавната администрация и административната реформа и фондация „Електронно здравеопазване”.

Конференцията има международен обхват, което е признание за политиката на България в областта на електронното здравеопазване. В нейната работа ще участват представители на министерствата на здравеопазването на Германия, Австрия, Гърция, Румъния и Турция.

От българска страна участници са експерти от Министерството на здравеопазването, Министерството на държавната администрация и административната реформа, Комисията по здравеопазване в Народното събрание, на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, на НЗОК, частни здравноосигурителни фондове, БЛС, медицински университети и други представители на организации, свързани със здравеопазването.

На форума ще бъдат дискутирани темите за развитието на информационните системи като инструмент за ускоряване и подобряване на здравната реформа, за добрите практики за защита на личните данни, за сътрудничеството между балканските страни в областта на електронното здравеопазване. Ще бъдат обсъдени стандартите в сферата на здравеопазването и информационните технологии, постигането на ефективност, интеграция и прозрачност в здравните системи на базата на ИТ-решения, както и изграждането на интегрираната информационна система на НЗОК.

Времето