Четири деца ще се лекуват със средства от център “фонд за лечение на деца”

Четири деца ще се лекуват със средства от център “фонд за лечение на деца”

Общественият съвет на Център “Фонд за лечение на деца” отпусна 120 000 лв. за лечение на 4 деца на възраст от 4 до 15 години. Това реши на свое заседание Общественият съвет на Център “Фонд за лечение на деца”, на което бяха обсъдени и одобрени молбите за отпускане на средства от фонда за лечение на децата в чужбина.

Две от децата са с отоларингологични заболявания и ще заминат за лечение във водещи клиники в Австрия и Германия. Другите две деца се нуждаят от костномозъчна трансплантация, която ще се осъществи в България. Търсенето на донор в Световната донорска банка ще се заплати от Център „Фонд за лечение на деца”.

От началото на годината досега Общественият съвет на фонда е разгледал и одобрил лечението на 35 деца. За лечението им са отпуснати средства на стойност 900 000 лв.

Фондът започна дейността си през 2005 г. с 5 млн. лв., предоставени от държавния бюджет. Център „Фонд за лечение на деца” набира дарителски суми. Сумите за дарения се превеждат от търговските банки в страната по сметка на Българска народна банка.

Дарителската сметка  на Център “Фонд за лечение на деца” в Българска народна банка е:

Българска народна банка - Централно управление
Банков код: 6619661-1
Банкова сметка: 3000128907
БИН: 730201000-1

Водещи новини

Времето