Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски награди специалисти от спешната медицинска помощ

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски награди специалисти от спешната медицинска помощ

Министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски връчи Почетни грамоти на Министерството на здравеопазването на екипа от Центъра за спешна медицинска помощ – София-област, филиал Ботевград, който зае първо място по майсторско кормуване на линейки в Третото международно рали – състезание, провело се в Анкара от 22 до 26 октомври.

Министър Гайдарски благодари на д-р Гергана Георгиева, заместник-директор на ЦСМП – София-област, д-р Петко Петков, лекар в ЦСМП – София-област, д-р Полина Русева, лекар в ЦСМП – София-област, и г-н Васил Василев, шофьор в ЦСМП – София-област, за отличното участие на екипа и достойното представяне на Министерството на здравеопазването на Република България в международното рали с линейки.

Той подчерта тяхната добра подготовка и квалификация, благодарение на които българските специалисти се справиха успешно в условията на сериозна конкуренция – в състезанието участваха 23 турски и 5 чуждестранни екипи за спешна медицинска помощ. Министър Гайдарски благодари на екипа и за добрата му работа всеки ден в защита здравето и живота на българските граждани на територията на София-област. 

На срещата бяха обсъдени и някои от проблемите в системата за спешна медицинска помощ общо за страната. Д-р Петков представи пред министър Гайдарски позицията на своите колеги, че системата за спешна медицинска помощ е изключително натоварена с несвойствена работа. Като основна причина за това д-р Петков посочи, че спешният център поема всички пациенти на общопрактикуващите лекари в извънработното им време.

Системата за спешна медицинска помощ е изключително важна за стабилността на цялата здравна система, затова предприемаме промени за нейното укрепване и подобряване, заяви министър Гайдарски. Той подчерта, че целта на МЗ е да достигнем европейските стандарти в тази област.

Времето