Министърът На Финансите Петър Чобанов Ще Участва В Екофин

Министърът На Финансите Петър Чобанов Ще Участва В Екофин

Министърът на финансите Петър Чобанов ще участва в заседанието на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) на 15 ноември 2013 г. в Брюксел.

В дневния ред е включено за разглеждане Предложението за регламент на Европейския парламент и на Съвета за установяването на еднообразни правила и еднообразна процедура за преобразуването на кредитни институции и някои инвестиционни посредници в рамките на Единния механизъм за преобразуване и Единния фонд за преобразуване на банки.

На заседанието ще бъдат представени Проект на заключения на Съвета за статистиката на ЕС и Предложение за директива на Съвета за изменение на Директивата относно общата система на данъка върху добавената стойност по отношение на стандартизирана справка-декларация за ДДС. Очаква се да бъде постигнато политическо съгласие по Предложението за директива на Съвета за изменение на Директивата относно данъчното облагане на доходи от спестявания под формата на лихвени плащания.

Комисията ще представи пред съвета Доклада на специалния съветник Филип Мейщад за приноса на ЕС по отношение на международните счетоводни стандарти.