Опак Обяви Процедура За Подобряване На Механизмите За Контрол Върху Дейността На Администрацията

Опак Обяви Процедура За Подобряване На Механизмите За Контрол Върху Дейността На Администрацията

\"

Управляващият орган на Оперативна програма „Административен капацитет" (ОПАК), съфинансирана от Европейския социален фонд, отваря нова процедура, насочена към постигане на прозрачност и отчетност в администрацията и подобряване на механизмите за контрол върху дейността й. Допустим бенефициент е Администрацията на Министерския съвет. Процедурата е за директно предоставяне  на безвъзмездна финансова помощ по приоритетна ос І „Добро управление", подприоритет  1.2 „Прозрачна и почтена държавна администрация", бюджетна линия BG051PO002/13/1.2-06.

Ще бъдат финансирани дейности, които са насочени към подобряване на съществуващите законодателство, структури и механизми за осигуряване на контрол върху управлението и дейността на администрацията от гледна точка на борбата с корупцията.

Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 350 000 лв., минимален размер на бюджета за отделните проекти е 100 000 лв., а максимален праг няма. Проектите трябва да бъдат изпълнени в рамките на 12 месеца. Крайният срок за подаване на проектните предложения е 31 май 2013 г. (петък), 17:30 часа.

Времето