Опак Разплати Над 1 000 000 Лв. За Седмица

Опак Разплати Над 1 000 000 Лв. За Седмица

\"ОПАК\" 

От 6 юни до днес по Оперативна програма „Административен капацитет\" са разплатени 1 062 077 лева. Сумата е преведена за изпълнението на шест проекта с различни бенефициенти, между които общини, областни администрации и неправителствени организации.

Над 656 хил. лв. се предоставят на Област Плевен по проекта „По-добро обслужване чрез електронно управление в Северозападен, Северен централен и Североизточен райони за планиране\". По проекти на местните органи на управление са разплатени над 350 хил. лв. от които община Монтана 101 888 лв. По проекта  „Унифициране възможностите на общините при предоставяне на електронни услуги на гражданите и бизнеса\" и община Аксаково   240 407 лв. по проекта „Прозрачна и достъпна общинска администрация\".

За дейности по проекта „Изграждане на капацитет на служителите в Американски университет в България за подобряване качеството на работа и взаимодействие с административните власти и други НПО\" ОПАК изплати на организацията 41 240 лева. Националната агенция за професионално образование и обучение получи близо 18 500  лв. по проекта „Повишаване капацитета на НАПОО за предоставяне на качествени електронни административни услуги в областта на продължаващото професионално обучение\".
 
На Асоциацията за лица с интелектуални затруднения „Вяра, надежда, любов\" - гр. Перник са преведени 4 066 лв. по проекта „Структурите на гражданското общество - обединени в различията\".