Симеон Дянков: Пактът За Финансова Стабилност Не Трябва Да Бъде Разменна Монета В Предизборни Кампании

Симеон Дянков: Пактът За Финансова Стабилност Не Трябва Да Бъде Разменна Монета В Предизборни Кампании

„Няма да позволя един толкова важен проект като Пакта за финансова стабилност да стане разменна монета в предизборни кампании\", заяви в коментар пред медиите вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков. На среща с президента Георги Първанов той представи аргументите на Министерството на финансите в полза на проекта.

По време на срещата с държавния глава вицепремиерът открои Пакта за финансова стабилност като национален приоритет, който ще гарантира дългосрочна стабилност и предсказуемост. Дългосрочната финансова стабилност е елемент и на националната сигурност, подчерта Симеон Дянков. Вицепремиерът определи разговора с президента Първанов и неговия екип като полезен и професионален.

След срещата вицепремиерът Симеон Дянков поясни, че в рамките на временната парламентарна комисия ще започне работа по предложената рамка за промени в Конституцията. Предстоят дебати по текстовете, предложените параметри и каква част от тях да бъдат отразени в Конституцията и каква - в Закона за устройството на държавния бюджет, допълни финансовият министър.

Пактът за финансова стабилност е необходим и за България, и за Европа, подчерта още Симеон Дянков.