Национална конференция ще обсъжда въпросите на кърменето и детското здраве

Национална конференция ще обсъжда въпросите на кърменето и детското здраве

В сряда, 12 март, от 11.00 ч. в пресклуба на Агенция „София прес” – ул. „Славянска” № 29,  ще се състои пресконференция по повод предстоящата Национална конференция по кърмене.
Конференцията се провежда под патронажа на г-жа Зорка Първанова и ще премине под мотото „Кърменето – здраве за всички”.

В пресконференцията ще участват:
Д-р Атанас Додов, заместник-министър на здравеопазването и председател на Координационния съвет на Националния план за действие „Храни и хранене”
Проф. Стефка Петрова, национален консултант по хранене и национален координатор на Националния план за действие «Храни и хранене»
Доц. Ваня Недкова, председател на Националния комитет по кърмене, р-л катедра «Детски болести» при МУ Плевен
Доц. Станка Маринчева, народен представител от ПГ „Коалиция за България”
Д-р Анета Попиванова, главен асистент в Специализираната болница за активно лечение по акушерство и гинекология „Майчин дом”, зам.-председател на Националния комитет по кърмене
Г-жа Ася Иванова, Неформален алианс „Майки подкрепят майки”
 
Първата Национална конференция по кърмене ще се проведе на 14 и 15 март в Плевен. Тя се организира от Министерството на здравеопазването, Координационния съвет на Националния план за действие „Храни и хранене” 2005-2010 г., Националния комитет по кърмене, Българската педиатрична асоциация и Националния комитет „Заедно за децата”. Влиянието на кърменето върху детското здраве и националните и европейски инициативи за защита, подкрепа и насърчаване на кърменето, са част от темите, които ще бъдат обсъждани в първия национален форум по тези проблеми. В конференцията ще вземат участие водещи български и международни специалисти, работещи в тази област.

Водещи новини

Времето