Министър Дянков Проведе Работни Срещи С Ръководствата На Териториалните Структутри На Нап И Агенция „Митници” В Пловдив

Министър Дянков Проведе Работни Срещи С Ръководствата На Териториалните Структутри На Нап И Агенция „Митници” В Пловдив

 

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков проведе днес, 19 май, работни срещи с ръководния състав на териториалните структури на Националната агенция за приходите и Агенция „Митници\" в гр. Пловдив.

Директорите на НАП и АМ в Пловдив запознаха министъра с основните проблеми, свързани със „заобикаляне\" на данъчните закони в региона и конкретните мерки, които са предприели за намаляване на злоупотребите и повишаване събираемостта на приходите в хазната.

НАП Пловдив регистрира спад в приходите от всички видове данъци през първото четиримесечие на годината. Това се дължи на намалението на икономическата активност и оборотите на фирмите, както и на безработицата, която в региона се движи в рамките на средната за страната. По предварителни данни обаче, се отчита повишение на приходите през месец май и данъчните експерти очакват тази тенденция да се запази и през останалите месеци на годината, стана ясно от срещата със служителите на НАП.

Митниците в Пловдив отчитат преизпълнение на приходите от ДДС през първите месеци на тази година спрямо същите на предходната, като за май месец очакванията са преизпълнението да надхвърли 74%. Това се дължи на подобрената координация между митническите служби в региона и на редицата законодателни инициативи, предприети от Министерството на финансите и Агенция „Митници\". Освен ръст в събираемостта на приходите, митническото учреждение в Пловдив е съкратило административните си разходите с 33%, стана ясно от срещата.

Посещението на министър Дянков в Пловдив е първото от започналата днес обиколка в градовете от страната, в които има териториални поделения на приходните агенции. Утре финансовият министър ще се срещне с ръководните екипи на НАП и Агенция „Митници\" в Бургас и Варна. В рамките на следващата седмица той ще посети всички териториални структури на НАП и Агенция „Митници\".

Целта на работните посещения на министър Дянков е да се запознае отблизо с работата на приходните администрации по места след тяхното преструктуриране и да се отчетат тенденциите в събираемостта на приходите по региони през месеците след структурната реформа.

 

Водещи новини

Времето