Ще Бъдат Отворени Офертите По Обществена Поръчка С Предмет „Изнесени Дейности По Управление На Ит Услуги В Системата На Мф”

Ще Бъдат Отворени Офертите По Обществена Поръчка С Предмет „Изнесени Дейности По Управление На Ит Услуги В Системата На Мф”

Днес, 8 февруари, ще бъдат отворени офертите по обществена поръчка с предмет „Изнесени дейности по управление на ИТ услуги в системата на МФ". Отварянето на офертите е открито за представителите на медиите от 13 ч. в залата на Министерството на финансите на ул. „Славянска" 4.

Обхванатите от тръжната процедура дейности са от изключителна важност за системата на Министерството на финансите. Предметът и обхватът на поръчката е в четири лота, съобразени с потребностите на Министерството на финансите и в съответствие с най-добрите световни практики. Четирите лота на поръчката са:

Лот 1 - Дейности по поддържане и развитие на ИТ инфраструктурата.
Лот 2 - Извънгаранционно поддържане на технически устройства и конфигурации в ИТ инфраструктурата.
Лот 3 - Поддържане и развитие на приложен софтуер.
Лот 4 - Предоставяне на изнесени услуги за специализирани звена на МФ.

Квалификационните изисквания към участниците не са изкуствено завишени както по отношение на изискван обем изпълнени сходни договори, така и по брой изисквани регионални структури, който трудно се достига от по-малките фирми. Тези изисквания са посочени на база анализ на възможностите на водещите 50 ИТ фирми в България.

28 фирми са закупили тръжна документация, а 10 от тях са подали оферти за участие. Нито една от фирмите, заявили интерес към процедурата, не е направила възражения по нейните условия.

Водещи новини

Времето