Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев инициира поредица от срещи с представители на синдикатите и медицинската общност

Министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев инициира поредица от срещи с представители на синдикатите и медицинската общност

За мен беше много важно да чуя мнението на синдикатите какво може да бъде направено в здравеопазването и на базата на техния опит и предложения ще взема съответните управленски решения. Това заяви министърът на здравеопазването д-р Евгений Желев, след проведена среща в първия си работен ден, днес – 25 април, с президента на КТ „Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Двамата са обсъдили финансирането на здравната система и сключването на нов колективен договор в сферата на здравеопазването.

Министърът подчерта, че предстоят поредица от срещи с ръководствата на КНСБ, Български лекарски съюз, Българската асоциацията на професионалистите по здравни грижи и други представители на медицинската общност. Д-р Желев изказа задоволство от днешната среща, на която д-р Тренчев пръв се отзова, след отправените му покани към браншовите организации.

„Разделяме се с удовлетвореност днес с министъра на здравеопазването”, заяви от своя страна д-р Константин Тренчев. Президентът на КТ „Подкрепа” каза, че е представил позицията на своята организация по проблемите в здравеопазването, като подчерта необходимост от предприемане на мерки за засилване на контрола в здравната система. Той допълни, че с министъра са обсъждали механизмите за увеличение на здравната вноска.