Проекти На Стойност 41.5 Милиона Евро Са Одобрени В България По Норвежката Програма За Сътрудничество И Финансовия Механизъм На Европейско Икономическо Пространство (Еип)

Проекти На Стойност 41.5 Милиона Евро Са Одобрени В България По Норвежката Програма За Сътрудничество И Финансовия  Механизъм  На Европейско Икономическо Пространство (Еип)

Общо 70 проекта на стойност 41.5 млн. евро получиха финансиране от Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм  на ЕИП.

На 28 май (четвъртък) в хотел Радисън, Министерство на финансите на Република България, Посолство на Кралство Норвегия в София и агенция Иновация Норвегия ще открият работен семинар за обявяване на постигнатите резултати и продължението на Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм на ЕИП.

В 9.30 часа, в зала 6 на хотел Радисън, на въпроси на журналисти ще отговарят: Н.Пр. г-жа Тове Скарстейн, посланик на Норвегия в България, г-н Туре Ласе Би, директор, Норвежка програма за сътрудничество, Иновация Норвегия и г-жа Боряна Пенчева, директор на дирекция ''Управление на средствата от Европейския съюз'', Министерство на финансите.


Норвежката програма за сътрудничество и Финансовия механизъм на ЕИП имат за цел да стимулират икономическия растеж и устойчивото развитие и да допринесат за засилване на двустранните отношения между България и Норвегия. За големия интерес към двете програми свидетелстват и получените проектни предложения по двете програми, които надхвърлят многократно стойността на отпуснатите средства.

Предстоящият семинар има за цел да представи натрупания досега опит в работата по двете програми, както и да даде практически насоки към бенефициентите и техните партньори при изпълнение на проектите.

На семинара ще бъдат поставени и въпроси, свързани с предизвикателства по отношение на доброто управление. Въз основа на досегашния си опит, в работни групи участниците ще могат да дадат своя принос и предложат конкретни мерки, които да бъдат предприети през новата фаза на двете програми след 2009 г., с цел ефективно и правилно използване на средствата.


Времето