Министър Орешарски Се Срещна С Турския Министър На Външната Търговия Кюршад Тюзмен

Министър Орешарски Се Срещна С Турския Министър На Външната Търговия Кюршад Тюзмен

 

Тясното сътрудничество и възможностите за по-добрата координация между митническите служби на България и Турция беше една от темите на проведената днес, 15 април, среща между министъра на финансите Пламен Орешарски и турския министър на външната търговия Кюршад Тюзмен, който е на официално посещение в страната. Двамата министри отбелязаха, че добрите връзки между митниците на двете държави, по-добрата координация между тях и подобряването на логистиката са взаимноизгодни.

Министър Орешарски изтъкна, че Турция е важен партньор на България и се нарежда на първо място сред страните, които не са членки на ЕС. Той увери министър Тюзмен и водената от него делегация, че турските инвеститори са желан партньор, който осигурява работни места и постъпления в бюджета. Българският финансов министър посочи, че страната ни е една от най-атрактивните за инвестиции и бизнес поради благоприятната данъчна среда.

И двамата министри изразиха увереност, че доброто партньорство на политическо ниво, както и икономическите и търговските връзки между България и Турция ще продължат да се развиват.

Водещи новини

Времето