Министър Орешарски Ще Участва В Заседание На Екофин

Министър Орешарски Ще Участва В Заседание На Екофин

Днес, 02.04.2009 г., министърът на финансите Пламен Орешарски заминава за Брюксел, където на 03 и 04 април ще участва в неформално заседание на Съвета на Европейския съюз по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН).

В рамките на заседанието ще бъде обсъден Пактът за стабилност и растеж, като се обърне внимание на процедурите по прекомерен бюджетен дефицит за някои държави-членки. Ще бъде извършен и преглед на настоящата икономическа и финансова ситуация, като в частност вниманието ще се фокусира върху развитието на финансовите пазари.

Министрите ще дискутират изпълнението на мерките за финансова подкрепа, както и резултатите от срещата на високо равнище на Г-20. На срещата ще се обсъди и подготовката на пролетните заседания на МВФ и Световната банка.

На заседанието на ЕКОФИН ще бъдат обсъдени икономическите разходи и ползи от най-голямото досега разширяване на ЕС и ще бъде представен доклад от конференцията „Разширяването на ЕС - 5 години по-късно\".

По време на заседанието ще се разгледат европейските мерки за надзор и ще се обсъдят бъдещите насоки за надзор на макрофинансовата стабилност и финансовите институции в Европа.

Водещи новини

Времето