Пламен Орешарски Отстъпи Поста Си На Министър На Финансите За Един Ден

Пламен Орешарски Отстъпи Поста Си На Министър На Финансите За Един Ден

Министерството на финансите за шеста поредна година  е домакин на международната инициатива на „Джуниър Ачийвмънт България" - „Мениджър за един ден", която се провежда под патронажа на министъра на финансите.

Днес „горещият" министерски пост е поверен на деветнадесетгодишната Филипа Иванова, студентка в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Пламен Орешарски посрещна в своя кабинет младежите, пожелали да гостуват в Министерство на финансите. Показа на своя млад колега и неговите експерти работното място на министъра и ги запозна с техните нови задължения. След като разгледа програмата си за деня, Филипа Иванова даде първите си изявления за медиите.

Последва среща на „министъра за един ден" и неговите млади колеги с представителите на политическия кабинет. Заместник-министрите, съветниците и началникът на кабинета на министъра запознаха учениците и студентите с ресорните си дейности и служебни задължения.

Работният ден на Филипа Иванова и нейните млади колеги продължава с посещения в дирекциите „Външни финанси", „Държавно съкровище" и „Държавен дълг и финансови пазари". Ресорните заместник-министри ще запознаят участниците в инициативата с изпълнението на консолидираната фискална програма, регулацията на пазара на държавни ценни книжа, управлението на държавния дълг, както и отношенията на българската държава с международните финансови институции.

 

Времето