Министерството На Финансите Участва В It Форум

Министерството На Финансите Участва В It Форум

На провелата се на 11 и 12 март Десета национална конференция по електронно управление "Е-администрация - постижения и перспективи", министерството на финансите участва с информационен щанд. Експерти от ведомството демонстрираха интернет страницата, http://www.eufunds.bg/, като основен източник на информация за управлението на Структурните и Кохезионния фондове на ЕС в България.

В семинарната част от форума беше представена функционалността на  Информационната система за управление и наблюдение (ИСУН) на средствата от структурните инструменти на ЕС в България. Презентацията направи Лазар Тодоров от дирекция „Управление на средствата от ЕС" в министерство на финансите. Той обясни на аудиторията, че чрез ИСУН се извършва ежедневно управление и наблюдение на изпълнението на всеки един проект от седемте оперативни програми от управляващите органи на всички нива - процедура, бенефициент, подприоритет и приоритетна ос на оперативна програма. ИСУН е разработена в съответствие с изискванията на европейските регламенти относно Структурните фондове и Кохезионния фонд на ЕС за наличие на надеждни системи за мониторинг и финансова отчетност.

Във форума бяха широко представени държавни институции, местна власт, водещи световни и български компании в областта на информационните и комуникационни технологии и други. Участниците споделиха добри практики и IT решения, както и възможностите за прилагането им.