България Представи Първия Си Голям Инфраструктурен Проект В Сектор „Околна Среда” За Интегрирано Управление На Водите На Гр. Габрово

България Представи Първия Си Голям Инфраструктурен Проект В Сектор „Околна Среда” За Интегрирано Управление На Водите На Гр. Габрово

Дирекция „Управление на средствата от Европейския съюз\" в качеството си на Централно координационно звено по Структурните и Кохезионния фондoве за България, подаде за одобрение от Европейската комисия първия български голям инфраструктурен проект в сектор „околна среда\" за интегрирано управление на водите на гр. Габрово. Проектът ще се изпълнява по Оперативна програма „Околна среда\", в рамките на приоритетна ос 1 „Подобряване и развитие на инфраструктурата за питейни и отпадъчни води в населени места с над 2000 еквивалентни жители и в населени места  под 2000 екв. жители, попадащи в градски агломерационни ареали\".

Общата стойност на проекта е 63 164 582 евро с ДДС, от който 47 937 167 евро или 75,89% от Кохезионния фонд, 11 984 292 евро национално публично финансиране и 3 243 123 евро заемни средства.

Проектът предвижда реконструкция и модернизация на пречиствателна станция за питейни води; пречиствателна станция за отпадъчни води, както и разширение и рехабилитация на водоснабдителни и канализационни системи. Предвижда се строителството на проекта да започне до края на 2008г. и да завърши в средата на 2012 г.

Времето