Министърът На Финансите Подписа Договор В Областта На Социалната Сигурност

Министърът На Финансите Подписа Договор В Областта На Социалната Сигурност

Днес, 12.11.2008 г., министърът на финансите Пламен Орешарски, министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова и посланикът на Ф Р Г Михаел Гайер подписаха договор между Република България и Федерална Република Германия за сътрудничество в борбата с трансграничната злоупотреба при обезщетения и вноски за социална сигурност от заетост и с нерегистрирана заетост, както и при нелегална трансгранична временна заетост.

Договорът дава възможност за обмен на информация, съвместно планиране и извършване на превантивни мерки, както и подобряване на сътрудничеството между проверяващите и контролните органи на двете страни в борбата с нелегалната заетост, неправомерното използване на социални обезщетения и подаването на невярна информация от работодателите.

По време на подписването Пламен Орешарски заяви, че споразумението ще даде допълнителни възможности за обмен на добри практики с немските власти. Министърът на финансите изрази увереност, че сътрудничеството ще се задълбочи и ще дава все по-добри резултати и за двете страни.

Водещи новини

Времето