Министърът На Финансите Пламен Орешарски Се Срещна С Кмета На Атина Никитас Какламанис

Министърът На Финансите Пламен Орешарски Се Срещна С Кмета На Атина Никитас Какламанис

Министър Пламен Орешарски и атинският кмет Никитас Какламанис обсъдиха регионалното сътрудничество и възможностите свързани с членството на България и Гърция в Европейския съюз. На срещата присъстваха посланикът на Гърция у нас Н.Пр. Данаи - Магдалини Куманаку и заместник-кметът по финансите на Столична община Минко Герджиков.

Финансовият министър приветства своя гост и изрази увереност, че традиционно добрите партньорски отношения между двете страни ще продължат да се развиват. Пламен Орешарски и Никитас Какламанис коментираха перспективите и възможностите пред България и Гърция, с които да се допринесе за икономическата интеграция на региона. Кметът на Атина подчерта, че съвместни големи проекти като „Бургас - Александруполис\" и „Син поток\" са от изключително значение за икономическото развитие на двете страни.

Министър Орешарски и Никитас Какламанис споделиха мнения за отношенията и взаимодействието между държавата и местните власти. Министърът на финансите подчерта, че продължава процесът на финансова децентрализация у нас. Все повече финансирани от държавата дейности се делегират на общините, които са по-близо до хората и могат да отговорят на техните специфични нужди, каза министър Орешарски. И двамата изразиха съгласие за изключителното значение на добрия климат на отношенията между местната и централната власти за успешното изпълнение на икономическите и социалните програми.

 

Времето