Министър Орешарски Замина На Еднодневно Посещение В Атина

Министър Орешарски Замина На Еднодневно Посещение В Атина

Днес, 08.09.2008 г., министърът на финансите Пламен Орешарски замина на еднодневно посещение в Атина, Гърция. Визитата е по покана на гръцкия министър на икономиката и финансите Георгиос Алогоскуфис.

Министър Орешарски ще участва в откриващата сесия на организирания от гръцката страна форум „Икономическа интеграция на Югоизточна Европа". Акцент в програмата е кохезионната политика и регионалното сътрудничество. Освен  ресорните министри от региона, в дискусиите по темата ще се включи и еврокомисар Данута Хюбнер. Целта на срещата е да се обменят мнения, идеи и конкретни предложения за създаване на Инвестиционна рамка на Западните Балкани до 2010 година.

На 9 и 10 септември в Солун, Гърция зам.-министър Любомир Дацов и експерти от министерството на финансите ще участват в работна среща със свои колеги от Гърция, Румъния и Кипър. В конференцията „Регионалното сътрудничество и Структурните фондове  в Югоизточна Европа" ще бъдат обсъждани теми, свързани с развитието на региона в контекста на кохезионната политика на Общността и трансграничното сътрудничество между четирите държави-членки на Европейския съюз.

Водещи новини

Времето