Република България И Японската Банка За Международно Сътрудничество Ще Подпишат Споразумение За Заем

Република България И Японската Банка За Международно Сътрудничество Ще Подпишат Споразумение За Заем

Утре, 29.08.2008 г., в 10.00 часа в Гранитна зала на Министерски съвет, ще се подпише споразумение за заем между Република България и Японската банка за международно сътрудничество за финансиране на проект „Изграждане и развитие на нови контейнерни терминали на пристанища Варна и Бургас\". Заемът е държавен с краен бенефициент Държавно предприятие „Пристанищна  инфраструктура\".

За българската страна споразумението ще подпише министърът на финансите Пламен Орешарски, а за Японската банка за международно сътрудничество (JBIC) - генералният директор на институцията Шиня Еджима.

В церемонията ще участват и министърът на транспорта Петър Мутафчиев и посланикът на Япония в България - Н.Пр. Цунехару Такеда.

Сред официалните лица са представители от Министерството на финансите, Министерството на транспорта, Министерството на външните работи, на Японската банка за международно сътрудничество, представители на звената за изпълнение и управление на проекта, Комисията по транспорт в НС, изпълнителните директори на „Пристанище Бургас\" и „Пристанище Варна\".

Водещи новини

Времето