Започна Първото Обучение За Бенефициентите По Оперативна Програма „Техническа Помощ”

Започна Първото Обучение За Бенефициентите По Оперативна Програма „Техническа Помощ”

Първото обучение за бенефициентите по оперативна програма „Техническа помощ" (ОПТП) се провежда във Велинград в периода 3-5 юли 2008 г. Целта на семинара е бенефициентите по ОПТП да се запознаят с изискванията на Управляващия орган за подготовката, изпълнението и отчитането на проекти по програмата.

Към 30 юни 2008 г. по ОПТП са одобрени 13 проекта на обща стойност 18 447 638 лв., което представлява 16,60% от средствата по програмата. Договорените средства представляват 93% от бюджета на програмата за 2007 г. и 2008 г.

Участниците в обучението са ръководителите на проекти и експертите, отговарящи за техническото изпълнение и финансовото отчитане на проектните предложения. Във форума участват и звената в министерството на финансите, отговорни за процедурите по възлагане на обществени поръчки, предварителен финансов контрол, плащания по програмата и счетоводна отчетност на бенефициентите.

Обучението се финансира по проект № 0011-УО-1.4 „Повишаване капацитета на бенефициентие по ОПТП за изпълнение на проекти и подобряване на средствата за ефективно и ефикасното им отчитане", одобрен по приоритетна ос 1 на оперативната програма. Оперативна програма „Техническа помощ" се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие.

Времето