Проведе Се Заседание На Комитета За Наблюдение На Оп „Техническа Помощ”

Проведе Се Заседание На Комитета За Наблюдение На Оп „Техническа Помощ”

Днес, 06.06.2008 г., в гр. Кюстендил се проведе Второто официално заседание на Комитета за наблюдение (КН) на Оперативна програма „Техническа помощ" (ОПТП). На заседанието присъстваха представители на Генерална дирекция „Регионално развитие" на Европейската комисия.

Дневният ред съдържаше представяне, обсъждане и одобрение на Годишния доклад за изпълнение на оперативната програма за 2007 г. Той подлежи на одобрение от страна на КН на ОПТП съгласно разпоредбите на Постановление на Министерски съвет № 182 от 21.07.2007 г.

След като бъде одобрен, Годишният доклад следва да се изпрати на ЕК в срок до 30 юни, съгласно изискванията на Регламент № 1083/2006.

Управляващият орган (УО) на ОПТП представи на членовете на КН „Плана за оценка на ОПТП за периода 2008-2013 г.", както и системата LOTHAR (за прогнозиране на финансовото изпълнение на ОПТП и осъществяване на предварителен контрол за спазване на правилото N+2 и N+3). Представител на Централния информационен офис (ЦИО) - дирекция „Връзки с обществеността и протокол" в Министерството на финансите, запозна членовете на КН на ОПТП с извършените и предвидените комуникационни дейности по оперативната програма. ЦИО е структурата, която съвместно с УО на ОПТП отговаря за изпълнението на мерките за информация и публичност.

Времето