Предстоящи Събития На Министерството На Финансите През Месец Юни

Предстоящи Събития На Министерството На Финансите През Месец Юни

На 02-03.06. министър Орешарски ще участва в годишната среща на борда на управителите на Европейската инвестиционна банка. По повод 50-та годишнина от учредяването на ЕИБ, президентът на банката Филип Майщад ще даде прием за гуверньорите, на който ще присъства и Великият херцог на Люксембург Анри.

На 03.06. министърът на финансите ще участва на редовното заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН) в Люксембург;

На 04.06. министър Орешарски ще участва във втория годишен Инвеститорски семинар на Клуба на реформаторите, организиран от Световната банка. Със семинар и церемония по награждаване ще се отбележат и покажат постиженията на първите 10 в света реформаторски правителства през 2007 г. според доклада „Правене на бизнес 2008". В него България беше посочена като водещ данъчен реформатор в света. Министърът на финансите ще представи постигнатото от страната ни през последните години.

В периода 3-5.06. в Школата по публични финанси на Министерството на финансите ще се проведе обучителен семинар за ръководители на средно управленско ниво от министерство на финансите и други министерства на Република Сърбия. Темата на семинара е „Актуални особености на бюджетния процес в България", а лектори ще бъдат служители на министерство на финансите и отраслови министерства.

На 05.06. заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев ще вземе участие в ХІ Национална среща на финансистите от общините в Р България. Акцент на срещата ще бъдат първоначалните резултати от упражняването на новите данъчни правомощия на общините през 2008 г.

На 06.06. заместник-министърът на финансите Димитър Ивановски ще открие кръглата маса на тема „Членството в ЕС - отражение върху развитието на капиталовите пазари в Югоизточна Европа", организирана от Комисията за финансов надзор.

До 06.06. министерство на финансите ще публикува Прогноза за нетните касови потоци на единна сметка в БНБ за месец юни.

На 09-10.06 Школата по публични финанси на Министерството на финансите ще проведе обучителен семинар на тема "Актуални особености на бюджетния процес в България" за експерти от Босна и Херцеговина.

До 20.06. на Интернет страницата на МФ ще бъде публикувано финансовото изпълнение по програми ФАР, ИСПА и САПАРД към 31 май 2008 г.

До 23.06. Министерство на финансите ще публикува бюлетина „Държавен дълг" за месец май.

На 30.06. на Интернет-страницата на МФ ще бъде публикуван Емисионният календар за месец август.