Пламен Орешарски Получи Наградата \"Личност На Годината За 2007\"

Пламен Орешарски Получи Наградата \"Личност На Годината За 2007\"

Днес, 21.05.2008 г., министърът на финансите  Пламен Орешарски беше удостоен с наградата "Личност на годината за 2007" в „Златната книга за корпоративна и институционална отговорност". Отличието беше връчено на г-н Орешарски от г-жа Дона Стайгър, съветник към Конгреса  и Сената на САЩ и председател на Международния трибунал за престъпления срещу човечеството в областта на хората с увреждания,  по време на официална церемония, състояла се в сградата на Министерство на финансите.

Наградата "Личност на годината за 2007" е за проявеното от министъра на финансите разбиране и толерантност към хората с увреждания, чрез упражняване на принципа на социално партньорство. Признанието е за отзивчивостта и професионалния поглед на министър Орешарски върху проблемите на хората с увреждания при търсенето на решения тази социална група да не  пострада от въвеждането на плоския данък. Името на министър Орешарски присъства в "Златната книга"  и заради помощта, която  той е оказал да бъде включен Националният съвет за интеграция на хора с увреждания в оперативните програми с позицията "социални партньори"  в ПМС 182 на МС.

По време на церемонията министър Орешарски благодари за признанието и заяви, че и в бъдеще ще продължат  усилията за насърчаване на цялостното развитие на българската икономика, с приоритет към хората, които не могат да са активни участници в пазарната среда.

Освен министър Пламен Орешарски, в "Златната книга" са включени личности, институции и компании, които са подкрепили хора, каузи или философии в посока на интеграцията и равните възможности на децата и възрастните с ментални, физически и сензорни увреждания.

Времето