Указания За Изготвяне На Отчета За Изпълнение На Програмните И Ориентирани Към Резултатите Бюджети За 2007 Г.

Указания За Изготвяне На Отчета За Изпълнение На Програмните И Ориентирани Към Резултатите Бюджети За 2007 Г.

На Интернет страницата на Министерство на финансите в категория „Бюджет\"/ „Методология\"/ „Програмно бюджетиране\", са публикувани Указания за изготвяне на отчета за изпълнение на програмните и ориентирани към резултатите бюджети на министерствата и Държавната агенция за младежта и спорта за 2007 г.

Указанията се издават във връзка с разпоредбите по чл. 113, ал. 2 и 3 от Постановление № 20 от 2 февруари 2007 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2007 г., съгласно които след приключване изпълнението на държавния бюджет, министерствата и Държавната агенция за младежта и спорта съставят и представят в Министерството на финансите отчети за изпълнението на програмните и ориентирани към резултатите бюджети.

Във връзка с изготвянето на отчета за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2007 г. следва да се изготви и отчет на разходите по бюджетите на организациите по чл. 5, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2007 г. по политики.