Пламен Орешарски: \"Икономиката Ще Расте Изпреварващо Спрямо Средните Стойности На Другите Страни-Членки На Ес\"

Пламен Орешарски: \"Икономиката Ще Расте Изпреварващо Спрямо Средните Стойности На Другите Страни-Членки  На Ес\"

Днес, 16.04.2008 г., министърът на финансите Пламен Орешарски  представи презентация на тема: ,,Икономически растеж и стабилност - предизвикателства и перспективи" по време на конференцията на  специалното 10-то юбилейно издание на Националния финансов ИТ форум, организиран от ICT Media. Лекцията беше изнесена пред представители на  висшия и среден мениджмънт на финансовите институции в страната, ИТ експерти, финансови специалисти и икономисти.

Министър Орешарски представи на участниците във форума основните икономически показатели на страната, инвестиционната среда в България, развитието на финансовата система и насоките на икономическа политика и перспективи за развитие на България. Министърът подчерта, че в средносрочен план се запазват добрите шансове на икономиката ни  да расте изпреварващо спрямо средните стойности на останалите страни-членки на  ЕС. Икономиката ни ще  продължава да поддържа устойчив и висок икономически растеж. Той изрази надежда, че  капиталът в икономиката ни ще се увеличава, в резултат на високото вътрешно инвестиционно търсене, устойчивия поток на ПЧИ и усвояване на средства от ЕС.

Презентацията на министъра на финансите "Икономически растеж и стабилност - предизвикателства и перспективи" в PowerPoint формат.