Пламен Орешарски Остъпи Поста Си На Министър На Финансите За Един Ден

Пламен Орешарски Остъпи Поста Си На Министър На Финансите За Един Ден

Днес, 18 март 2008 г., за шеста поредна година Министерството на финансите е домакин на 13 ученици, участващи в инициативата на „Джуниър Ачийвмънт България\" - „Мениджър за един ден\".

В рамките на събитието, провеждащо се под патронажа на министъра на финансите, Пламен Орешарски отстъпи за един ден министерското си кресло на 19-годишния Преслав Митранов, студент І-ви курс в Университета за национално и световно стопанство, специалност „Финанси\".

Пламен Орешарски посрещна и приветства учениците, пожелали да гостуват в Министерството на финансите, а след това показа на своя „колега\" работното място на министъра и неговите задължения. След като се запозна с програмата си за деня, Финансист № 1 Преслав Митранов даде първите си интервюта за медиите.

Последва среща на Министъра за един ден и неговите млади колеги  с представителите на политическия кабинет на министъра - заместник-министри и съветници на министъра на финансите. Те запознаха учениците с ресорните си дейности и служебни задължения.

Тема на тазгодишната инициатива от страна на МФ е Бюджетна процедура и участниците ще бъдат запознати с основните принципи за устройството на държавния бюджет, усъвършенстването на бюджетния процес - програмно бюджетиране, делегирани бюджети,  както и с приходната и разходната части. Министерството на финансите ще даде възможност на подбраните кандидати да видят от близо работата на всички дирекции, имащи пряко отношение към изготвянето на бюджета - дирекции „Бюджет\", „Данъчна политика\" и „Държавни разходи\".

Времето