Министър Орешарски Се Срещна С Ръководствата На Синдикатите И На Металургичния Комбинат „Кремиковци”

Министър Орешарски Се Срещна С Ръководствата На Синдикатите И На Металургичния Комбинат „Кремиковци”

Приключиха разговорите между министър Орешарски, зам.-министъра на икономиката Нина Радева, Димитър Димитров - зам.-министър в МТСП, синдикалните лидери и ръководството на „Кремиковци".

Синдикалистите изложиха своите официални искания към кабинета. „Нашето желание е правителството да избере новия собственик, опасяваме се, че без контрол от страна на кабинета може да се подпише договор за продажба с неподходящ купувач" - заяви г-н Павлов, председател на синдиката „Металургия" при КТ „Подкрепа". Също така синдикалните лидери поискаха да бъде проучен внимателно професионалния профил на новия купувач, с цел да се гарантират бъдещите инвестиции в дружеството по линия на инвестиционните и екологичните ангажименти.

Синдикатите поставиха и въпроса за забавените плащания в комбината. В тази връзка г-н Александър Томов пое ангажимент най-късно до петък да бъдат изплатени възнагражденията на работниците и служителите в „Кремиковци".

По време на срещата министър Орешарски заяви, че правителството внимателно следи развитието на металургичния комбинат. „Това е едно структуроопределящо за българската икономика дружество и ние сме заинтересовани работата му да продължи", каза финансовият министър. По отношение на бъдеща сделка за продажба на металургичния комбинат той подчерта, че ситуацията е изключително деликатна. Министър Орешарски допълни, че диалогът остава отворен до окончателното приключване на сделката.

 

Времето